Over image
Al sinds mijn vroege jeugd ben ik, Rick de With, bezeten van sport en de techniek die ermee te maken heeft. Ik droomde al vanaf mijn kleutertijd van een mooie racefiets en volgde belangrijke wedstrijden via de TV en krant. Van elke Tour de France maakte ik een plakboek en Joop Zoetemelk, Hennie Kuiper en Peter Winnen waren favorieten uit mijn jonge jaren.

Vanaf mijn 15e heb ik de wielersport gedurende enkele jaren als licentiehouder beoefend. Niet met klinkende overwinningen maar wel met een enorme gedrevenheid. Mijn goede conditie en mentale hardheid zorgde er ook voor dat ik vlak na mijn 18e verjaardag de 11-Stedentocht van 1985 heb volbracht. Ook de edities van '86 en '97 staan op mijn 'palmares'. Na het wielrennen en schaatsen ben ik naar de triatlon overgestapt en dit heb ik lange tijd met veel plezier gedaan. Vooral de verschillende disciplines en de samenhorigheid onderling heeft mij veel energie gebracht.

Mijn carrière in het werkzame leven zorgde ervoor dat ik minder tijd overhield om op een hoog niveau te sporten. Het werd meer (fanatiek) genieten en minder focus op de competitie. Dit gaf mij ook meer ruimte voor verdieping op gebied van techniek en vooral de jacht naar efficiency op de fiets. De combinatie van mijn pure liefde voor de fiets en mijn drive om mensen te helpen is de basis voor LeBlanc BikeFit. Ik wil graag mijn persoonlijke aandacht, professionele kennis en gedrevenheid delen met andere fietsers.

Welkom bij LeBlanc BikeFit, ik hoop je snel te ontmoeten!
Rick de With


Een persoonlijke quote wil ik je niet onthouden "Wind is your friend". Een oud trainer verbaasde zich over mijn beperkte prestaties zodra er een 'briesje' opstak. Het moest toch mogelijk zijn harder te gaan met mijn postuur en conditie. Hij vertelde dat het vooral een mindset was en adviseerde mij om te visualiseren dat de wind mij niets deed en de collega's vast meer moeite hadden met de elementen. De zin "Wind is your friend" neem ik tot op de dag van vandaag mee op mijn fietstochten. Ga je ook een keer mee met mijn vriend?!