Fietsbeleving: in de studio proef je de fietsbeleving door de fraaie inrichting en de gave producten. Mijn persoonlijke aanpak en aandacht voor jou als klant is voor mij erg belangrijk. De apparatuur ondersteunt dit proces maar, de basis blijft testen, vragen stellen, luisteren naar jouw antwoorden en alles analyseren totdat de optimale positie is bereikt.

BikeFitting pasfiets: de eyecather van mijn studio is de dynamische pasfiets van BikeFitting. Met deze fiets kan ik de zadel en stuurpositie aanpassen terwijl je fietst. Dat geeft direct inzicht in het gevoel op de fiets. Ook het wisselen van stuur, zadel of cranklengte gaat snel zodat we ook op dit vlak de goede keus maken. Als de afstelling goed is, kopieer ik met de laser je nieuwe afstelling naar de fiets zodat alles op de millimeter wordt overgenomen. Klik hier om een afspraak te maken voor meer comfort en prestaties.

Statische meting: over de noodzaak van een statische meting verschillen bikefitters van mening. Maar in mijn aanpak geeft het meten van essentiële lichaamsmaten inzicht in de opbouw van je lichaam en positie op de fiets. Bovendien kan het voor startende fietsers een snelle start zijn naar een goede positie op de fiets. De CycleFit software heeft een rijke database met de meest actuele fietsen. Met de uitkomst van de BikeFit kan ik bepalen of je droomfiets past of dat een ander model beter is. Dat is aankoopadvies met een persoonlijke touch.

Schoen en pedaal:  een goed passende schoen met correct afgestelde plaatjes zijn essentieel voor de optimale overbrenging van de kracht naar de pedalen. Het correct afstellen van de plaatjes en een advies voor eventuele correctie met inlegzooltjes is bij elke BikeFit inbegrepen. Ik ben van mening dat dit niet mag ontbreken in een goed advies. Een mooie collectie schoenen van DMT Cycling, Udog en Lake is aanwezig in de studio.

Zadels: met de juiste zadelhoogte, setback en het juiste zadel is zadelpijn niet nodig. De juiste afstelling en keus van een goed zadel is een basisonderdeel in elke BikeFit. Er zijn diverse merken (Prologo, Sella Italia, Gebiomized, Pro, BBB en Fizik) en soorten beschikbaar, maar het belangrijkste is dat je de zadels kan testen. Dit kan tijdens de sessie op de (pas)fiets of met echte proefrit.