BikeStudio


Fietsbeleving: in de studio proef je de fietsbeleving door de fraaie inrichting en de gave producten. Mijn persoonlijke aanpak en aandacht voor jou als klant is voor mij erg belangrijk. De apparatuur ondersteunt dit proces maar de basis blijft testen, vragen stellen, luisteren naar jouw antwoorden en alles analyseren totdat de optimale positie is bereikt.

Mijn gereedschap: ik maak gebruik van CycleFit en Bikefitting oplossingen op gebied van statische metingen (advies op basis van essentiële lichaamsmaten). Deze statische metingen zijn vooral geschikt voor beginnende fietsers. Bovendien zijn ze een essentieel startpunt voor de dynamische meting met persoonlijke analyse. Tot slot heeft de CycleFit software ook een rijke database met de meest actuele fietsen, dit is een fraaie basis voor het aankoopadvies mocht je een nieuwe fiets willen aanschaffen.

De voet, schoen, zool en positie van het schoenplaatje zijn essentieel voor de optimale overbrenging van de kracht van de fietser op de pedalen. Het correct afstellen van de plaatjes en een advies voor eventuele correctie met inlegzooltjes is bij elke BikeFit inbegrepen. Ik ben van mening dat dit niet mag ontbreken in een goed advies. Als je op zoek bent naar goede schoenen kan DMT Cycling wellicht een optie zijn; de collectie is aanwezig in de studio.

De optimale zadelpositie en het daarbij behorende zadel heeft een prominente plaats in mijn studio. Er zijn diverse merken (Prologo, Gebiomized, Pro en Fizik) en soorten beschikbaar, maar het belangrijkste is dat je de zadels kan testen. Dit kan tijdens de sessie op de (pas)fiets of echte proefrit.

Materiaal maakt de fietser! Daarom heb ik enkele mooie producten uitgezocht. De Argon18 fietsen passen perfect bij mijn filosofie door het modulaire 3D systeem waardoor de zit- en stuurpositie is aan te passen. Wahoo Fitness producten zijn de top op gebied van GPS computers, navigatie en indoor cycling.